Nieuws - 7 april 2022
De lente in de Alpen komt  vaak langzaam op gang en dat betekent dat er plekken zijn waar je in april nog prima kan skieën. Maar waar?
Nieuws - 16 maart 2022
Een opmerkelijk schouwspel op de pistes in de Alpen en de Pyreneeën. De lucht kreeg de afgelopen dagen een gelige, oranje of bruine gloed en op sommige plaatsen kleurde de sneeuw roestbruin. 
Nieuws - 10 maart 2022
De meeste skivakanties zitten erop. En waarschijnlijk heb je flink gezweet, is er op een terras wellicht een drankje of een klodder saus over je jas of broek heen gegaan en van al die haardvuren of dampende après ski-bars is je jas vast niet frisser gaan ruiken. Tijd voor een grote schoonmaakbeurt. Maar gooi je skikleding niet zomaar in de wasmachine. 
Nieuws - 2 maart 2022
Langlaufend heb je alle tijd om van de omgeving te genieten. Bijvoorbeeld op deze mooie routes bij Galtür.
Nieuws - 22 februari 2022
Een dag op de piste is natuurlijk heerlijk. Een dag eropuit om, je skills te ontdekken, of om juist gebieden waar je nog nooit bent geweest te leren kennen. Zonde als je dan halverwege de dag erachter komt, dat je terug moet, omdat je bijvoorbeeld iets bent vergeten. Wat moet je allemaal meenemen als je een dag de piste op gaat?
Nieuws - 16 februari 2022
In veel wintersportoorden vind je sleebanen die vaak net zo uitdagend zijn als de ‘echte’ skipistes. We verzamelden zes bijzondere en uitdagende rodelbanen. 
Nieuws - 10 februari 2022
Op de meeste skipistes in de Alpen zie je ze staan: sneeuwkanonnen in alle soorten en maten. Die zorgen ervoor dat er op de skipistes altijd genoeg sneeuw ligt. Maar zijn er verschillen tussen zulke ‘kunstsneeuw’ en de sneeuw die uit de lucht komt vallen?
Nieuws - 2 februari 2022
In Waidring is sinds half januari een freestylepiste geopend waar je ‘nachtelijk’ kan freestylen.
Nieuws - 16 december 2021
Wie de weerberichten voor de wintersport bijhoudt, zal vaak de term ‘sneeuwdump’ tegenkomen. Maar wat is een sneeuwdump nou eigenlijk?
Nieuws - 16 december 2021
De Oostenrijkse KitzSkiWelt Tour, is sinds het winterseizoen 2021-2022 de langste skironde ter wereld.
Nieuws - 14 december 2021
In het Italiaanse Val Gardena is met de opening van het wintersportseizoen ook een nieuwe piste geopend. 
Nieuws - 9 december 2021
Elk jaar gaan tienduizenden Nederlanders op wintersport, maar weinig wintersporters bereiden zich fysiek voor op hun wintersportvakantie. Met een paar simpele oefeningen kun je je lichaam toch voorbereiden en is de kans op het blessures een stuk kleiner. Wij geven je vier oefeningen mee, zodat je helemaal in topconditie bent als je de piste op gaat.