Nieuws - 30 november 2022
De energiecrisis is een blok aan het been voor veel wintersportgebieden. Om minder energie te gebruiken, hebben een aantal Franse skigebieden maatregelen aangekondigd. 
Nieuws - 21 november 2022
De Alpen zijn ’s winters natuurlijk het bekendste wintersportgebied. Maar wie naar het noorden gaat, komt ook in een prachtig wintersportgebied terecht: Scandinavië. Hier lees je acht redenen waarom je eens naar het noorden moet om van de sneeuw te genieten.
Nieuws - 17 november 2022
Tsjechië is misschien niet het allereerste land waar je aan denkt als het om wintersporten gaat. Toch vind je er een paar bijzondere gebieden, waar je alle ruimte hebt om je helemaal uit te leven. We zetten drie gebieden die bol staan van de superlatieven voor je op een rijtje. 
Nieuws - 20 oktober 2022
Elk jaar toert de European Outdoor Film Tour, EOFT langs de Europese bioscopen. Een avond lang kun je genieten van de mooiste avonturenfilms.
Nieuws - 13 oktober 2022
Nu thuis de herfst echt begonnen is, komt ook de winter in zicht. En dus wintersport. Maar wanneer moet je nou op de pistes zijn, of liever gezegd? Wanneer ligt er de meeste sneeuw?
Nieuws - 13 oktober 2022
De laatste jaren hebben steeds meer skigebieden een variabele skipas ingevoerd. Dat wil zeggen: wie op het juiste moment een skipas koopt, is soms veel goedkoper uit dan een ander. Maar hoe zit dat nou?
Nieuws - 6 oktober 2022
Traditioneel rijden er in de winter heel wat speciale wintersporttreinen richting de skipistes in de Alpen. Met deze treinen kun je op wintersport. 
Nieuws - 4 oktober 2022
Het is nog maar net oktober, maar op sommige plekken is het wintersportseizoen begonnen. Bijvoorbeeld op de Kaunertaler Gletsjer, in Sölden, op de Pitztaler Gletscher, de Stubaier Gletscher en op de Hintertuxer Gletscher.
Nieuws - 27 september 2022
Dacht je dat je als langlaufer heel Tirol al gehad had? Dan heb je het mis. De komende winter kun je in Tirol weer heel wat nieuwe uitdagingen vinden. Een kleine greep uit het aanbod.
Nieuws - 26 september 2022
Een primeur voor het Ötztal. Daar opent komend wintersportseizoen de eerste piste-toerskiroute. Een route waarbij je toerskiënd omhoog gaat, over paden en langs de randen van de pistes. 
Nieuws - 22 september 2022
Voor een echte sneeuwvakantie is het in november nog een beetje vroeg, maar op het Dutch Mountain Film Festival kun je al wel een dat echte wintergevoel krijgen. Op het filmfestival draaien heel wat films die zich in de sneeuw afspelen!
Nieuws - 7 april 2022
De lente in de Alpen komt  vaak langzaam op gang en dat betekent dat er plekken zijn waar je in april nog prima kan skieën. Maar waar?