Afbeelding

wintersport lente

Ook in de lente kun je los in de sneeuw

De dikke jassen kunnen soms al uit, maar toch is er nog voldoende plezier te beleven. Dat is skiën in de lente! Photo by Holly Mandarich on Unsplash

Waarom in het voorjaar op wintersport gaan ook leuk is

Bij de term ‘wintersport’ denk je niet meteen aan de lente. Toch is juist de overgang van winter naar lente een prachtig seizoen voor een wintersportvakantie. Wij vertellen je waarom.

Kaiserwetter…

Zon, zon en nog eens zon. Of je nou op de piste staat, in de lift omhooggaat, of op het terras van een berghut zit uit te puffen, een lekker zonnetje is altijd fijn. In het voorjaar heb je nou eenmaal net wat meer kans op dat onvervalste kaiserwetter.

…en sneeuw!

Ondanks dat Kaiserwetter ligt er vaak nog volop sneeuw. Niet alleen omdat er al een heel winterseizoen (met hopelijk lekker veel sneeuw) aan vooraf is gegaan, maar ook omdat er in het voorjaar soms nog wel een klein sneeuwdumpje kan vallen. Het weer is immers vaak wisselvallig.

Rust en ruimte

Voor velen is het hoogtepunt van het wintersportseizoen inmiddels voorbij. En dat geeft wie wel op de piste is lekker de ruimte om er op uit te gaan. Minder lange rijen bij de liften, minder drukte op de pistes. Oftewel: meer tijd om écht te skiën en snowboarden.

In het dal is het al lente

Op sommige laaggelegen plekken is het al echt lente. Dat heeft als nadeel dat je niet meer tot in de dalen kan skiën, maar wel dat je in één vakantie van twee seizoenen kan genieten. In het dal wandel je in de warme lentezon, terwijl je hoog op de helling nog echt diep in de sneeuw staat. Dubbel genieten dus. Zeker als je je sneeuw-avonturen afwisselt met een wandeling door de dalen.

Feest!

Het einde van het skiseizoen is vaak een net zo groot feest als het begin van het skiseizoen. Liefhebbers van de après-ski kunnen op veel plekken met de voetjes van de vloer op grote feesten waarbij internationaal bekende artiesten komen optreden, maar voor wie het liever iets rustiger aan doet, zijn er ook talloze evenementen om het skiseizoen feestelijk af te sluiten. Er zijn ook concerten met iets rustigere muziek, of zelfs complete orkesten op de pistes. Daarnaast zijn er wandeltochten door de schemering en andere meer op avontuur en sport gerichte evenementen.

Bijzondere wintersporten…

In het voorjaar zijn er ook mogelijkheden voor sporten die in hartje winter niet goed gaan. Figeln is een vorm van skiën die alleen kan onder sneeuwomstandigheden die voor ‘normaal skiën’ te slecht zouden zijn.

en -spelen

Andere (meer doldwaze) sporten zijn bijvoorbeeld pondskimming, waarbij skiërs van een helling afglijden en moeten proberen om genoeg snelheid op te bouwen om een flinke bak water aan het eind van de helling over te steken.