Afbeelding

skigebieden tirol open

Bij Sölden kan al geskied worden

© Bergbahnen Sölden, Christoph Nösig

Op 5 Tiroler gletsjers is het wintersportseizoen begonnen

Het is nog maar net oktober, maar op sommige plekken is het wintersportseizoen begonnen. Bijvoorbeeld op de Kaunertaler Gletsjer, in Sölden, op de Pitztaler Gletscher, de Stubaier Gletscher en op de Hintertuxer Gletscher. 

De afgelopen tijd is er op de vijf hoge gletsjers in Tirol genoeg sneeuw bij gevallen om de liften te kunnen laten draaien. Er kan dus volop geskied worden op de Tiroler gletsjerskigebieden. Daarmee lijkt het motto „Höher ist besser!“ bevestigd te worden. 

Dat blijkt ook uit de vroege opening van een aantal andere hooggelegen skigebieden waar de eerste liften zijn gaan draaien. Ook in Italië kan geskied worden, op de Schnalstaler Gletscher en in Skigebied Breuil-Cervinia is het inmiddels wit genoeg om naar beneden te glijden. En in het Zwitserse Zermatt zijn de eerste liften ook aangezet. De komende weken gaat er volgens planning nog een aantal gebieden open.

Gesloten liften op de Dachsteingletsjer

Op veel hoge gletsjerskigebieden kan dus geskied worden. En dat is goed nieuws, want in september werd bekend dat de liften op de Dachsteingletsjer gesloten blijven. Daar is het afgelopen zomerseizoen zo veel sneeuw weggesmolten dat de pijlers van sleepliften verlaagd moeten worden en dat er op het pad van sommige liften grote gletsjerspleten zijn ontstaan. Alleen activiteiten waarbij de liften niet nodig zijn, zoals toerskiën, zijn mogelijk. Daarbij moet gezegd worden dat de Dachsteingletsjer niet zo hoog is als de hierboven genoemde gebieden.