Afbeelding

lockdown oostenrijk

In Oostenrijk wordt vanaf 12 december de lockdown opgeheven

Pixabay

Oostenrijk heft lockdown op

Voorzichtig goed nieuws uit Oostenrijk! Op 7 december kondigde Karl Nehammer aan dat de lockdown die eind november 2021 werd ingevoerd op 12 december 2021 zal eindigen.

Wintersportseizoen van start?

Het einde van de lockdown betekent dat horeca en hotels weer open mogen, al is nog niet helemaal duidelijk welke veiligheidsmaatregelen er verder genomen gaan worden. Bijvoorbeeld of er een 2G beleid wordt ingevoerd. Ook blijft de bewegingsvrijheid van mensen die geen coronavaccin hebben gehad nog wel ingeperkt. Ook blijft het mogelijk dat er regionale verschillen zijn tussen skigebieden. Toch hopen wintersportorganisaties dat het skiseizoen 2021-2022 op deze manier wel van start kan gaan.

Frankrijk en Zwitserland

Ook in Frankrijk is het voornemen dat het wintersportseizoen zo gewoon mogelijk kan starten deze maand. De Franse premier Jean Castex gaf in een persconferentie op 6 december expliciet aan dat het wintersportseizoen wat hem betreft door kan gaan.

Ook Zwitserland lijkt voornemens om het wintersportseizoen zo normaal mogelijk van start te laten gaan. Zo werd een quarantaineplicht voor Nederlanders en Belgen afgeschaft. In plaats daarvan werden de testvoorwaarden aangescherpt. Of je nou gevaccineerd bent of niet, er je moet testen voordat je het land binnen gaat.  

In Duitsland lijkt het erop dat er wel een zeer strenge variant van de 2G regel blijft gelden.