Afbeelding

langlaufen tirol

In onder andere het Pillerseetal kun je als langlaufer alle kanten op!

Foto © Ramon Haindl -Tirol Werbung

Nieuwe uitdagingen voor langlaufers in Tirol

Dacht je dat je als langlaufer heel Tirol al gehad had? Dan heb je het mis. De komende winter kun je in Tirol weer heel wat nieuwe uitdagingen vinden. Een kleine greep uit het aanbod.

Nieuwe uitdaging in Seefeld

Langlaufers die dachten dat ze in het Oostenrijkse Seefeld alles al gezien hadden, hebben komende winter een goede reden om terug te gaan. Niet alleen omdat de omgeving van Seefeld bij de beste langlaufgebieden van Oostenrijk hoort, maar ook omdat er een nieuw trainingsparcours ligt. Het nieuwe parcours is perfect om je techniek nog wat aan te scherpen. Ook als je al gevorderd bent. 

Meer weten?

Nieuw Cross Park in St. Ulrich am Pillersee

Ook in St. Ulrich am Pillersee zijn nieuwe trainingsmogelijkheden. Daar wordt komende winter een spiksplinternieuw Langlaufcross park geopend. In het park vind je acht verschillende trainingsfaciliteiten waarmee je nieuwe technieken kan leren, of je techniek kan verfijnen. Het nieuwe langlaufcross park wordt dagelijks geprepareerd -als er voldoende sneeuw ligt uiteraard- zodat er altijd perfecte loipes en hellingen voor je klaar liggen. En met een geldig langlaufticket, kun je gratis het park op. 

Meer weten?

Nieuw Biathloncentrum in Schwoich

Vorig jaar gingen de eerste faciliteiten al open, maar dit jaar opent echt álles: in Schwoich is een nieuw Biathloncentrum geopend. Vanuit het biathloncentrum starten verschillende langlaufroutes, van lichte en gemakkelijke routes tot middelzware en zware routes. In het nieuwe centrum kun je ook langlaufski’s huren. En hoor je tijdens je tochten over de loipes het geknal van luchtdrukgeweren? Dat klopt, want tegelijk met het nieuwe centrum gaat er ook een nieuwe schietbaan voor biathleten open. Schwoich hoopt met het nieuwe centrum een regionaal centrum van de langlaufsport te worden. Grote kans dus dat je tijdens een tochtje hier een paar Oostenrijkse topsporters op training tegenkomt! 

Meer weten?