Afbeelding

nieuwe skipiste val gardena

Op de nieuwe piste in Val Gardena kan je alle kanten op!

Foto Dolomites - Val Gardena

Nieuw skiseizoen start met nieuwe piste in Val Gardena

In het Italiaanse Val Gardena is met de opening van het wintersportseizoen ook een nieuwe piste geopend. 

De nieuwe afdaling Pilat is eigenlijk een oude piste die is vernieuwd. De hoofdpiste is 4,7 kilometer lang met een hoogteverschil van 778 meter. De gemiddelde helling is 17% waardoor de piste als rood is gemarkeerd. Echter in het midden is het mogelijk om een deel over de zwarte ‘Direttissima’ variant te skiën, met een maximale helling van 60% is dit stuk veel technischer en moeilijker en wordt het alleen aangeraden aan de vergevorderde skiërs.

Vanaf het bergstation in Ortisei/St. Ulrich heb je toegang tot de pistes op de Mont Sëuc en de Seiser Alm. Door de nieuwe afdaling is het nu mogelijk om van de Seiser Alm rechtstreeks terug te keren in Ortisei over een prachtige piste vol bochten en dwars door het bos met een prachtig uitzicht. 
Naast de ‘Pilat’ is er nog een nieuwe piste: ‘La Ria’. Een zwarte piste met een hellingshoek tot 52%. Deze piste over de heuvels van Dantercepies in Selva di Val Gardena moet een uitgekomen droom zijn voor ervaren skiërs en skiërs die hun prestaties willen verbeteren. Vanaf de afdaling heb je een uniek panoramisch uitzicht over de hele vallei. 

En dat is niet zomaar een uitzicht, want Val Gardena ligt in de Dolomieten en die staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In het skigebied ligt meer dan 7.000 vierkante meter aan natuur per gast. En als wintersporter heb je er heel wat te doen. De vijftien liften in het wintersportgebied brengen je naar 500 km unieke pistes, 30 km onderhouden winterwandelpaden en 115 km aan langlaufloipes waar je te voet en met de slee of ski kan komen. Daarnaast is er het ‘Val Gardena Active-programma’, dat bestaat uit begeleide winter- en sneeuwschoenwandelingen en skitochten in het gebied. 

Wie de nieuwe pistes wil proberen, moet in de winter van 2021-2022 wel rekening houden met de maatregelen tegen het coronavirus. Meer informatie over die maatregelen vind je hier.