Afbeelding

langlaufen galtür

Ruime en sneeuwzekere loipes, mét een heerlijk uitzicht. 

Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Langlaufend van het uitzicht genieten in Galtür

Langlaufen is een van de leukste dingen om te doen tijdens de wintersport. Je hebt dat échte wintersportgevoel van de lange latten onder je voeten, maar in tegenstelling tot de razendsnelle pistes, kom je langlaufend veel meer tot rust. Je hebt de tijd om écht goed om je heen te kijken en de omgeving in je op te nemen. En in het Oostenrijkse Galtür is er heel wat te zien. Vooral op deze drie routes.

Het Mathon-pad

De Mathon-route is een prima route voor beginners die hun eerste kilometers als langlaufers willen afleggen. De route is vijfenhalve kilometer lang maar voert je wel langs je langs mooie en zelfs romantische open plekken en langs het wildpark. Een ideale manier om kennis te maken met langlaufen!

Het bospad

Kun je al redelijk op langlaufski’s uit de voeten en zoek je wat meer uitdaging? In Galtür vind je de start en finish van een bosloipe waar je je lekker kan uitleven. De loipe is een ronde van iets minder dan vijf kilometer en heeft een hoogteverschil van zo’n 135 meter. De loipe loopt door een bos waardoor je goed uit de wind blijft. Dat zorgt voor omstandigheden waar je je flink kan uitleven en bijvoorbeeld eens kan proberen om je tijd te verbeteren.

Voor de die-hards: naar de Vermunt of naar de Silvretta-Bielerhöhe

Dit is een uitdagende tocht. De volledge route is een tocht van in totaal negentien kilometer en meer dan vierhonderd meter hoogteverschil. Maar je krijgt er wel wat voor terug: fantastische uitzichten én natuurlijk een ongelofelijk voldaan gevoel.

De route bestaat uit twee delen. Het eerste stuk is een ronde van iets minder dan tien kilometer en overbrugt 146 hoogtemeter door het zijdal Vermunt, een prima gebied om je te vergapen aan ongerepte natuur. Maar je kan de ronde nog uitbreiden met een tweede stuk van iets meer dan negen kilometer en 255 hoogtemeter. Dan kom je bij de Sivretta-Bielerhöhe aan het Silvretta-stuwmeer.

Langlaufen in het donker

Wie na zonsondergang een bijzondere ervaring wil meemaken, kan terecht op de nachtloipe van Galtür naar Wirl. Tot 22.00 uur kun je over deze goed verlichte baan nog een paar kilometers maken.

Langlaufen in Galtür

Galtür is een prima gebied om te langlaufen, want naast deze vier routes zijn er nog veel meer! Het volledige netwerk van loipes is bij elkaar 73 kilometer lang! Door de relatief hoge ligging zijn die loipes ook nog eens lang sneeuwzeker: van december tot april! En ook fijn: de loipes zijn gratis. Alle routes kunnen worden gedownload als GPS-tracks, zodat je altijd weet waar je naartoe kan – en moet.