Afbeelding

kitzskiwelttour

Met prachtig uitzicht een dag in de sneeuw over de langste skironde ter wereld. 

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental_Mathäus Gartner

KitzSkiWelt Tour: de langste skironde ter wereld

Niks zo leuk als een skironde. Een dag lang in de sneeuw terwijl je van de ene naar de andere piste en lift glijdt. Wie zijn hand niet omdraait voor een piste meer of minder, kan zich uitleven op de Oostenrijkse KitzSkiWelt Tour, dat sinds het winterseizoen 2021-2022 de langste skironde ter wereld is. 

De nieuwe ronde bestaat eigenlijk uit twee rondes: KitzSki en SkiWelt Wilder Kaiser zijn nu verbonden. Daarmee is niet alleen een skironde van 85 kilometer ontstaan, maar zijn het beste skigebied en het meest ecologische skigebied met elkaar verbonden. 

Hoe gevarieerd de skironde is, blijkt wel uit het feit dat je deze route uit maar liefst veertien plaatsen kan beginnen. En als je deze ronde gaat maken, doe dat dan vooral met mooi weer, want dan geniet je het meest van uitzichten op de Wilder Kaiser, de Hohe Salve, de Kitzbüheler- en Tuxer Alpen en de Hohe Tauern.

Bereikbaar met de bus

Is zo’n lange tocht afzien? Soms wel. Maar gelukkig hoef je niet alle 85 in een keer af te leggen. De verschillende gebieden zijn ook goed verbonden met skibussen. Voor de Tour zijn er verschillende dagkaarten voor de bussen te krijgen. 

Meer weten over de langste skironde ter wereld? Op deze website vind je meer informatie over skipassen, dagkaarten voor de bus én natuurlijk routeschema’s vanuit alle startplaatsen. Zo kun je makkelijk een voor jou ideaal tochtenschema uitzetten voor je eigen KitzSkiWelt Tour