Afbeelding

Wintersportavontuur Fjällräven Polar

De Fjällräven Polar is misschien wel hét ultieme winteravontuur. 

Fjällräven

Het ultieme winteravontuur: Fjällräven Polar

Dagenlang één zijn met de sneeuw, de natuur en je sledehonden, terwijl je lange afstanden aflegt door de wildernis van Zweeds Lapland. De Fjällräven Polar is misschien wel hét ultieme winteravontuur.

Elk jaar organiseert het Zweedse outdoormerk Fjällräven een expeditie door de winterse wildernis in het noorden van Zweden. Een sledetocht om precies te zijn. Vijf dagen lang trekken de deelnemers aan de tocht met een hondenslee door Zweeds Lapland. Met elkaar en met hun honden trotseren ze de winterse omstandigheden. Het meest bijzondere? De deelnemers zijn geen (letterlijk) doorgewinterde avonturiers, maar hele gewone mensen. Want daar draait de tocht om: de schoonheid van het winterlandschap ontdekken én meemaken dat ook gewone mensen kunnen genieten van een buitengewone tocht.

De editie van 2024 vindt plaats in april. Dan kunnen weer twintig mensen van over de hele wereld mee. Hoe ook jij mee kan doen, wordt op 30 oktober bekend gemaakt. Want meedoen, dat gaat natuurlijk niet helemaal zomaar. Fjällräven daagt potentiële deelnemers uit voor een aantal challenges. De eerste daarvan wordt tijdens het internationale (online) launch event op 30 oktober bekendgemaakt. Wil jij proberen om een plekje te bemachtigen voor dit unieke evenement? Hou dan de website van Fjällräven goed in de gaten!