Afbeelding

Goed weer garantie Val Cenis

Als het niet dit weer is, zou je in Val Cenis je geld terug kunnen krijgen. 

Photo by Hadyn Cutler on Unsplash

Geen goed weer? Geld terug in Val Cenis

Een garantie op goed weer tijdens je skivakantie. Dat lijkt onmogelijk. Toch is dat exact wat het Franse skigebied Val Cenis voor het komende wintersportseizoen aanbiedt. Bij je skipas kan je een garantie op goed weer kopen. Geen goed weer? Dan krijg je geld terug!

Tijdens een wintersportvakantie wil je natuurlijk niet alleen veel goede sneeuw, maar ook lekker weer. Door de regen ploeteren is niet fijn en als je de pistes af glijdt, wil je niet dat je door dichte sneeuw, regen of laaghangende bewolking geen hand voor ogen ziet. Onder zulke omstandigheden kun je eigenlijk niet of nauwelijks van je wintersportvakantie genieten. Val Cenis heeft daarom besloten om geld terug te geven aan de pechvogels die tijdens hun wintersporteis te maken hebben met slecht weer. 

Het idee is dat je geld terugkrijgt als er zo veel neerslag valt dat je een groot deel van de dag eigenlijk niet de pistes op kan. Het skigebied hanteert een minimum van drie uur neerslag tussen 9 uur ’s ochtends en 17 uur ’s avonds. Ook aan de hoeveelheid neerslag worden wat eisen gesteld: er moet minimaal 1,5 millimeter per uur vallen. Als er aan die voorwaarden wordt voldaan, krijg je de kosten van je skipas voor die dag terug.  Volgens de website geldt dit zelfs als je al geskied hebt! Dat betekent in theorie dat als het ’s ochtends stralend weer is, maar er tussen 14.00 uur en 17.00 uur voldoende neerslag valt, je ’s ochtends min of meer gratis de piste op zou kunnen. 

Klinkt eenvoudig, maar er zijn uiteraard wel wat voorwaarden aan verbonden. Lees die voordat je boekt dus wel goed door. 

Waar koop je de goed weer garantie?

De ‘garantie op goed weer’ boek je bij je skipas. Je betaalt dus wel wat meer. De prijs die je moet betalen voor zo’n garantie (en dus ook het geld dat je terugkrijgt), kan wisselen naar gelang de weersvoorspellingen. Als er goed weer voorspeld is, betaal je minder voor de goed-weer-garantie dan wanneer de meteorologische diensten voorzien dat er veel neerslag gaat vallen. Je kan je goed-weer-garantie overigens alleen vooraf kopen. Dus op de dag zelf de garantie aan je skipas toevoegen, kan niet. 

Een skipas met goed-weer garantie boek je via de website van Val Cenis. Daar vind je ook alle voorwaarden.