Afbeelding

EOFT 2022

De première van de EOFT in München

EOFT

Freeriden tijdens de 21e artikel van de EOFT

Elk jaar toert de European Outdoor Film Tour, EOFT langs de Europese bioscopen. Een avond lang kun je genieten van de mooiste avonturenfilms.

Wat staat er op het programma? Een avondje (of middag) EOFT staat garant voor acht films waarin je mee kan genieten van bijzondere outdooravonturen. En natuurlijk hoort daar een avontuur in de sneeuw bij! Op het programma staan twee avonturen van freeriders.

De film Flow volgt freerider Sam Favret. Tijdens de coronacrisis stond hij in een verlaten freeride-gebied. Enerzijds natuurlijk een droom – wie wil er nou niet een heel skigebied voor zichzelf? En zeker als dat ook nog is in Chamonix is. De lege hellingen bij Chamonix zijn dé perfecte locatie voor deze film.

In Skisick volgen we de zoektocht naar een goede freeride tocht. Freeriders Nikolai en Celeste zijn aan boord gestapt bij schipper Mats en zeilen aan boord van zijn zeilboot Sofie naar Spitsbergen, het ultieme freeridersparadijs. Maar… bij aankomst is het warm, veel te warm. Wat volgt is een zoektocht naar de beste plekken waar toch nog geskied kan worden.

Zien wat je te wachten staat? Bekijk hier de trailer van de EOFT 2022

Programma en tijden

De EOFT doet ook Nederland en België aan. Tussen 27 oktober en 3 november draaien de films van de EOFT in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, ’s Hertogenbosch, Nijmegen, Eindhoven en Rotterdam. In het nieuwe jaar reist de EOFT door naar België, met avonden in Gent, Antwerpen en Brussel. Weten wanneer de films bij jou in de buurt draaien? Op de site van de EOFT vind je alle data en tijden.