Afbeelding

piste toerskiroute ötztal

De nieuwe route voert je over rustige boswegen en langs de pistes van de Hochoetzbahn. 

©Bergbahnen Hochoetz

Deze winter opent de eerste piste toerskiroute van het Ötztal

Een primeur voor het Ötztal. Daar opent komend wintersportseizoen de eerste piste-toerskiroute. Een route waarbij je toerskiënd omhoog gaat, over paden en langs de randen van de pistes. 

De nieuwe route begint bij het dalstation van de Ochsengartenbahn. Daar stap je uiteraard niet in de lift, maar ga je over de geprepareerde houthakkersweg omhoog, iets ten westen van de pistes. De route wisselt af tussen de randen van de pistes en de (geprepareerde) wegen en paden die daar tussendoor lopen, waardoor een mooie afwisselende route ontstaat, terwijl je altijd over geprepareerd terrein gaat. De passages langs de pistes geven je een prachtig uitzicht op het dal en het gekrioel op de piste, de stukken over de boswegen geven je juist dat heerlijke rustige gevoel. 

Toerskiroute voor beginners

De route is prima voor beginners. De route is volledig geprepareerd, wordt goed aangegeven met bordjes en op veel plekken is de route breed genoeg om met z’n tweeën naast elkaar te klimmen. Gezellig als je met een groepje op pad bent, of handig als je gecoacht wordt! 

Eindpunt van de route is het bergstation Hochoetzund Bergstation, waar je in het Panorama-Restaurant of in de Kristall Bar weer op krachten kan komen. En dan kun je natuurlijk kiezen: met de lift naar beneden, of skiënd. Wij weten het wel! 

Meer weten? 

Een uitgebreide routebeschrijving, GPX-files en meer informatie vind je hier