Afbeelding

familieskigebied serfaus fiss ladis

Foto Christian Waldegger

Familieregio Serfaus-Fiss-Ladis

Kinderen en hun families. In de regio Serfaus-Fiss-Ladis staat dit centraal. Zowel in de karakteristieken van de skipistes en de liften, als allerlei voorzieningen en activiteiten. In Nederland hebben we het vaak over ‘Serfaus’, maar met Fiss en Ladis mag dit zeker in één adem genoemd worden: met behoud van eigen karakter vormen ze samen een homogeen geheel.

Serfaus-Fiss-Ladis ligt net onder Landeck in Tirol, op 920 kilometer van Utrecht. Met de auto is dat een reistijd van zowat 10 uur. Een topbestemming voor gezinnen met (jonge) kinderen. Iedereen die met zijn allerjongste ‘Nachwuchs’ voor een wintervakantie naar het hoogplateau komt, voelt vanaf het eerste moment de kindvriendelijke sfeer. Het hele skigebied is door en door gericht op families met kinderen: makkelijke pistes voor de kleintjes, wat meer uitdagend terrein voor tieners en volwassenen, en kindvriendelijke skicursussen en liften. Rond de pistes en in de dorpen worden tal van activiteiten standaard georganiseerd, zodat de wintervakantie een gevarieerd en kleurrijk programma kent. In Serfaus-Fiss-Ladis in Tirol komen je wensen uit. Eindelijk tijd voor elkaar – en voor spannende avonturen! Dat is waarschijnlijk ook een van de belangrijkste redenen waarom Nederlanders al jaren graag naar Serfaus (excuus: Serfaus-Fiss-Ladis!) komen voor de wintersportvakantie.

We are family!

Ruim 20 jaar geleden zijn de twee skigebieden Serfaus en Fiss-Ladis samengevoegd. Sindsdien mogen de gasten rekenen op 214 kilometer perfect geprepareerde pistes van alle moeilijkheidsgraden, op het zonovergoten hoogplateau tussen 1.200 en 2.838 meter. Maar dat niet alleen. Er is ook een breed scala aan andere activiteiten buiten het 460 hectare grote skigebied, voor een vol en gevarieerd vakantieprogramma. Samen hebben de dorpen naam gemaakt als familieskigebied pur sang met de slogan “Wij zijn familie!”. Ze hebben hiervoor zelfs meerdere onderscheidingen ontvangen. Twee skischolen leren jongeren skiën of snowboarden. In de speciaal voor hen gereserveerde gebieden Kinderschneealm en Murmlipark in Serfaus en Bertas Kinderland in Fiss-Ladis, wijden skileraren hen met veel liefde in de sport in, op speelse wijze. Zonder druk, met veel geduld en vooral in de moedertaal van de kinderen. De twee mascottes Murmli en Berta begeleiden de junioren ook en maken ze aan het lachen op een of twee avonturenafdalingen en themapistes.

skiën serfaus fiss ladis

Foto Daniel Zangerl

Beleef de sneeuw van dichtbij

Om de wintersport en sneeuw maximaal en van dichtbij te beleven - zonder ski's - liggen in het gebied ruim 100 kilometer geprepareerde winterwandelpaden en zijn verschillende thematochten uitgestippeld. De regio heeft ook gedacht aan gezinnen met heel jonge kinderen. Zo ligt bij de Högsee een geprepareerd winterwandelpad dat ook geschikt is voor kinderwagens. De route loopt zonder grote hellingen van het middenstation Komperdell in Serfaus naar het bergstation Möseralm in Fiss, en biedt een adembenemend uitzicht op de Tiroler Alpen.

Spannend voor jong en oud

Naast rodelen, curling en schaatsen biedt Serfaus-Fiss-Ladis nog speciale attracties. Als eerste noemen we graag de zogeheten Fisser Flieger - een kite die aan een kabelbaan bevestigd is. Hierin zweef je 47 meter boven de grond over een lengte van 700 meter, met een snelheid van tot 80 km/uur. Het bezorgt je niet alleen een magnifiek uitzicht over het omringende landschap, maar ook een uniek gevoel. Vrij als een vogel! Er kunnen maximaal vier personen tegelijk in de kite. Geen zorgen, de Fisser Flieger is absoluut veilig. Een tweede adrenaline-booster is de Serfauser Sauser. Deze Serfauser Flying Fox bezorgt je over een afstand van 2.000 meter op een vlieghoogte van 85 meter een fantastische sensatie en ook weer een onvergetelijk uitzicht op de winterse Tiroolse bergen. Of de familieachtbaan Schneisenfeger. De ingang/start is in een oude houtzagerij. Vanaf dat punt word je in je rodel omhoog getrokken naar de Alpkopf. Onderweg krijg je informatie over de houtindustrie in Serfaus-Fiss-Ladis. Eenmaal boven gaat het vervolgens vol gas, met een snelheid tot 40 km/uur over anderhalve kilometer, weer naar beneden.

Elke dag, overdag en avond / Week- en Evenementenprogramma

Entertainment voor jong en oud is een belangrijk fenomeen in de regio. Bijna elke dag van de week wordt voor gasten wel een speciaal evenement georganiseerd. De programmering is afgestemd op jong en oud. Een speciaal, wekelijks evenement dit seizoen is de show ‘The Eagle Returns’, die op 28 december in première gaat en vervolgens elke dinsdagavond vanaf 20.30 uur (tot 2 april 2024) op de Möseralm in Fiss geprogrammeerd staat. Coole dansers, onverschrokken acrobaten en de lokale instructeurs van de skischool Fiss-Ladis laten de Nightflow Arena daveren. De beste skitechnieken, begeleid met opzwepende muziek en fantastische showeffecten, maken de avond onvergetelijk. Een hoogtepunt is de schitterende skischans, die niet alleen coole sprongen, maar ook spectaculaire foto's of video's oplevert. En wie het graag in luxe beleeft, kan in restaurant Möseralm of de Nightflow VIP-lounge een bijpassend arrangement met culinaire hoogstandjes boeken.

Gastronomie op hoog niveau maar altijd bereikbaar

Wat zou wintersport zijn zonder een Einkehr, een dagafsluiter met een lokaal drankje en gerecht. De magie van de Hütte op de berg, de warme zonnestralen op het terras en bijvoorbeeld een Kaiserschmarren? In Serfaus-Fiss-Ladis kunnen wintergasten genieten van regionale specialiteiten en authentieke, rustieke charme in het betoverende, met sneeuw bedekte berglandschap. Of het nu gaat om een champagneontbijt, luxe lunch of high tea in de Crystal Cube op 2.600 meter boven zeeniveau, of om een Hexensee-ervaring bij zonsopkomst in de hoogste berghut van het skigebied, of een diner bij zonsondergang in restaurant Monte Mare op 2.430 meter hoogte boven zeeniveau: de restauranthouders uit de regio verwennen hun gasten volgens de regels van de gastronomische kunst. Het skigebied onderscheidt zich evengoed doordat deze locaties ook zonder ski's of snowboards bereikbaar zijn. Veel bergrestaurants en hutten zijn gemakkelijk te bereiken met de gondels en vervolgens een korte wandeling, of met de Masner Express - een omgebouwde pistebully. Nog een tip, speciaal voor gezinnen: plezier, spanning en genieten zijn gegarandeerd tijdens de Kids Night en de rodel- en fondue-avond in familierestaurant Sonnenburg. Wedden dat de evergreen van Sister Sledge na een wintervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis ook bij jou standaard in de favorieten zal staan? We are family!

Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

  • 460 hectare skigebied
  • Sneeuwzeker tot in het voorjaar
  • 214 uitstekend geprepareerde pistekilometers 
  • Pistes in alle moeilijkheidsgraden: 47 kilometer blauw, 112 kilometer rood, 27 kilometer zwart
  • 38 zeer moderne liften, 1 ondergrondse metro, 11 gondelbanen, 16 stoeltjesliften, 10 sleepliften en 30 transportbanden en touwliften
  • 30 kilometer loipe 

Meer informatie?